на живо

И без провала Франк Де Бур “Интер” отново загуби

“Нерадзурите” поведоха през първата част, но допуснаха пълен обрат след почивката

“Саутхемптън” направи пълен обрат срещу гостуващия “Интер” за крайното 2:1 в мач от груповата фаза на Лига Европа. Голът за италианците отбеляза Мауро Икарди през първата част. За домакините точен бе Върджил Ван Дайк в 64-ата минута, а Юто Нагатомо си отбеляза автогол в 70-ата минута.

Отборът воден от Клод Пюел започна по-концентрирано срещата и създаде няколко добри ситуации в първите минути. В 10-ата минута Джей Родригес получи топката на добра позиция, но ударът му не успя да затрудни вратаря но “Интер” Самир Ханданович.

Обратно на логиката първят гол падна във вратата на “Саутхемптън”. Недолюбваният от феновете на “нерадзуриге” Мауро Икарди се оказа най-съобразителен в наказателното поле на “светците” и отбеляза за 0:1. “Саутхемптън” имаше шанс да изравни резултата още преди почивката, след като съдията показа бялата точка за удар с ръка на Иван Перишич в наказателното поле на “Интер”. Зад топката застана Душан Тадич, но Ханданович се намеси страхотно и отрази.

Втората част стартира с още по-изявен натиск от страна на домакините. В 50-ата минута Джеймс Уърд-Прауз стреля от около 25 метра, но словенският вратар на “черно-сините” спаси.

В 64-ата минута тимът от южния бряг все пак стигна до гол. След изпълнение на корнер полузащитникът Ориоу Ромеу нацели горния стълб на вратата на “Интер”, но при добавката Върджил Ван Дайк не сгреши и изравни резултата.

Само 6 минути по-късно домакините стигнаха и до пълен обрат. Защитникът на “Интер” Юто Нагатомо си отбеляза автогол, след неуспешен опит до изчисти центриране. Резултатът можеше да стана и по-изразителен в полза на “светците”, но хубавият пробив на Нейтън Редмънд завърши с неточен удар.

След днешния си успех английският “Саутхемптън” заема втората позиция в 11-та група с актив от 7 спечелени точки. Останалият временно без старши треньор “Интер” пък се озова на дъното със само 1 победа от 4 изиграни срещи

Резултатите в останалите срещи от Лига Европа с начален час 22:00:

"Аякс" - "Селта" 3:2

"Панатинайкос" - "Стандарт" Лиеж 0:3

"Брага" - "Коняспор"  3:1

"Гент" - "Шахтьор" Донецк 3:5

"Ница" - "Залцбург" 0:2

"Шалке 04" - "Краснодар" 2:0

"Фиорентина" - "Слован" Либерец 3:0

ПАОК - "Карабах" 0:1

"Спарта" Прага - "Апоел" Беер Шева

"Цюрих"  - "Стяуа" 0:0

"Виляреал" - "Османлъспор" 1:2