на живо

И "Борусия" Мьонхенгладбах - "Манчестър Сити" преместен в Будапеща

От УЕФА официално обявиха промяната

След като вчера стана ясно, че "Лайпциг" - "Ливърпул" ще се изиграе в Будапеща, днес от УЕФА обявиха, че и друг германско-английски осминафинален двубой от Шампионската лига се мести в унгарската столица. "Борусия" Мьонхенгладбах приема "Манчестър Сити" на "Пушкаш Арена" на 24 февруари (сряда) от 22:00 ч.

Причината - немското правителство наложи забрана за пристигане на хора от райони, засегнати от новите мутации на коронавируса поне до 17 февруари, а изключение се прави само за граждани на Германия или лица, които имат жителство в страната. Така английският вицешампион не получи разрешение да лети за Германия.

"УЕФА потвърджава, че осминафиналният мач от Шампионска лига между "Борусия" Мьонхенгладбах и "Манчестър Сити" ще се проведе на "Пушкаш Арена" в Будапеща. Датата и началният час - 24 февруари, 22:00 ч., остават непроменени. УЕФА благодари на "Борусия" и "Манчестър Сити" за кооперативността при търсенето на решение, както и на унгарската футболна федерация за подкрепата и съгласието въпросният двубой да се изиграе в страната", обявиха от европейската футболна централа.

Очаква се тези две промени в графика на елиминациите в най-престижния клубен турнир в света да не бъдат последните. По-рано днес известният италианския спортен журналист Танкреди Палмери съобщи, че заради ограниченията на пътуващи от Великобритания към Испания "Атлетико" Мадрид ще бъде домакин на "Челси" във Варшава, Полша.