на живо

И "Ботев" Враца не пожали "Левски" . Борислав Цонев се контузи

"Сините" загубиха като гост в Северозапада

Lap.bg

"Ботев" Враца победи с 2:0 "Левски" като домакин в среща от втория кръг на Първа футболна лига. 

"Сините" нямаше с какво да се противопоставят на своя съперник, а в началото на второто полувреме загубиха една от звездите си - Борислав Цонев, който се контузи.

Домакините поведоха още в петата минута, когато Дориан Бабунски получи страхотен пас от Валери Христов. Футболистът на "Ботев" беше безпощаден и прати топката във вратата зад капитана на "сините" Николай Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Преди края на първото полувреме "сините" получиха възможност да изпълнят дузпа. Здравко Димитров падна на тревата след контакт с Мартин Николов. Борислав Цонев се нагърби със задачата да бие наказателния удар. Вратарят на "Ботев" Красимир Костов обаче показа страхотен рефлекс и не пусна топката във вратата си.

В началото на второто полувреме Цонев получи контузия и се наложи да бъде сменен. Ситуацията при "сините" напомня за миналия сезон, когато отново и двамата братя - Борислав и Радослав, трябваше да лекуват травми. 

В 58-ата минута беше отсъдена още една дузпа. Този път реферът Станимир Тренчев видя непозволена игра в наказателното поле на Георги Александров срещу голмайстора Бабунски. Футболистът на "Ботев" Враца беше безпогрешен от бялата точка срещу Николай Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Загубата задълбочи кризата при "сините". Те загубиха и първия си мач от новия сезон в Първа лига и са последни в класирането. "Ботев" Враца пък записа първи успех след равенството с "Арда" и е лидер в шампионата.