на живо

И Деница Елисеева е финалистка на Евро 2016 по бокс

Три българки ще се сражават за титлите в зала „София”

Деница Елисеева стана третата българка, която се класира за финалите на европейското първенство по бокс за жени в столичната зала „София“.

В невероятен полуфинал в кат. до 57 кг 35-годишната столичанка изнесе лекция по зрелищен бокс на рускинята Наталия Самохина и спечели с 2:1 съдийски гласа – 39:37, 39:37, 37:39.

Рускинята се опита да вземе страха на Деница, като атакува с мощни удари от старта и заслужено взе предимство в първия рунд. После обаче Елисеева сякаш се преобрази и започна на налага своя борбен стил, не спря да вкарва точни попадения в главата на съперничката, остави сърцето и душата си на ринга и обърна резултата.

Още преди да дочака съдийското решение, Деница започна да празнува с невероятната публика, която не спря да скандира името й през целия мач. След като се прибра в зоната за загрявка пък трите български финалистки – Деница, Севда Асенова и Станимира Петрова, изпълниха своя танц на радостта, като сами си пееха „Българи, юнаци!“.

„Много съм щастлива, време е за златото. По принцип обичам на играя с файтъри, каквато бе рускинята. Преобразяването ми дойде след думите на кубинския специалист Жоел Солер Арате, с когото работя. След края на първия рунд той ми каза да не се отказвам, да тръгвам в атака, че аз съм шампионката и победата е моя. И аз му повярвах”, сподели радостта си Елисеева.

В утрешния финал нейна съперничка ще бъде туркинята Сати Бурсу, която победи с 3:0 Юлия Апанасович от Беларус.