на живо

И Джокович изхвърча на старта в Рио (СНИМКИ)

Сърбинът пропусна възможността за олимпийска титла

Тенисист номер 1 в света Новак Джокович отпадна още в първия кръг на олимпийските игри в Рио де Жанейро след загуба от аржентинеца Хуан Мартин дел Потро с 6:7(4), 6:7(2). На сърбина му липсва именно титла от олимпийски игри, но той пропусна възможността си да я завоюва.

Снимка: Getty Images

Дел Потро направи силен старт в мача като стигна до точка за пробив, но Джокович успя да се измъкне. Аржентинецът на няколко пъти изравни резултата, като при 4:4 си осигури и брейкбол, но не успя да се възползва от открилата се възможност. 

Аржентинецът постоянно беше в ролята на догонващ и успя да направи 6:6 и да достигне до тайбрек. В него Джокович допусна две поредни грешки, което осигури на Дел Потро три сетбола. Вторият от тях беше реализиран и Дел Потро спечели първия сет.

Снимка: Getty Images

Битката беше оспорвана и през втория сет, когато Дел Потро поведе с 1:0, но сърбинът успя да изравни резултата. Победната серия на аржентинеца обаче продължи, а с много усилия Джокович успя да стигне отново до тайбрек. След пет поредни мачбола Дел Потро сложи край на оспорвания двубой с 7:2 точки, което накара световният номер 1 да си тръгне разплакан от корта.

Преди 4 години, на олимпийските игри в Лондон, отново 144-тият лиши сърбина от бронзов медал.