на живо

И Фюри, и Уайлдър: Аз трябваше да съм победител!

Двамата демонстрираха уважение след двубоя, завършил наравно

Reuters

Боксовият сблъсък за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) остана без победител. За това пък и двамата участници - шампионът Дионтей Уайлдър и претендентът Тайсън Фюри, бяха категорични, че победител трябва да има и той е ясен.

"Целият свят знае, целият свят видя, че аз трябваше да бъда обявен за победител. Това момче е един велик боксьор, който знае как да нокаутира, има страшни удари, но аз успях да избегна почти всички. Може и да паднах два пъти в нокдаун, но вярвам, че спечелих мача. Бях гост и в Германия, но победих Владимир Кличко на негова земя. Бог да благослови Америка, но видяхте как Циганския крал се завръща", заяви Фюри, за когото това бе първи по-сериозен мач след почти 3-годишната забрана да се качва на ринга заради употреба на наркотици.

Снимка: Reuters

Уайлдър обаче бе на друго мнение.

"Мисля, че именно заради тези два нокдауна аз съм победителят. И двамата сме велики воини, вложихме сърцата си в този мач, но заради тези два нокдауна трябваше аз да съм победител. Двамата сме най-великите на света, направихме велик мач и аз му благодаря за това. Уважението е взаимно", каза американецът.

Снимка: Reuters

И двамата обаче бяха категорични, че реванш ще има. Очаква се той да бъде проведен през 2019 г.

Именно в следващия мач между двамата трябва да бъде решен и кой ще бъде противник на Антъни Джошуа, който държи титлите в тежка категория на другите 4 асоциации. Победителят в такава евентуална среща ще бъде обявен за абсолютен шампион.