на живо

И Сливнишки герой падна от ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" бият само с 2:0

ЦСКА постигна най-трудната си победа от началото на сезона в югозападната "В" група. "Армейците" надделяха с 2:0 над Сливнишки герой и записаха 13-и пореден успех в третия ешалон. И двата гола за тима на Христо Янев вкараха резерви през второто полувреме.

Голмайсторът на тима Преслав Йорданов в този мач започна на пейката, но след влизането си в игра в началото на второто полувреме реализира първия гол в мача, а малко преди края юношата Петър Витанов оформи крайното 2:0.

ЦСКА бе символичен гост на собствения си стадион, след като Сливнишки герой се съгласи срещата да се играе на "Българска армия" с благотворителна цел, като приходите от мача ще отидат в подкрепа на фен на ЦСКА, който е с ампутиран крак след тежка травма.
"Армейците" очаквано доминираха, но трудно стигаха до чисти положения през първата част. Най-добрата възможност за "червено-белите" до почивката изпусна Момчил Цветанов, който в 41-а минута не успя да преодолее вратаря на съперника, останал очи в очи срещу него.

ЦСКА вдигна оборотите през второто полувреме и притисна тима от Сливница. В 53-а минута Борис Галчев опита прехвърлящ удар, но нацели напречната греда. Две минути по-късно отново Галчев насочи топката към вратата, но играч на Сливнишки герой изчисти от голлинията.

Малко по-късно Момчил Цветанов бе на върха на атаката на "армейците", но не успя да засече топката в опразнената врата.

В 70-а минута последователно Цветанов и Самир Аясс не успяха да пратят топката в мрежата от малкото наказателно поле.

Развръзката в мача настъпи в 72-а минута, когато влезлият малко по-рано в игра голмайстор Преслав Йорданов откри резултата в полза на ЦСКА. Нападателят засече от въздуха топката в мрежата след центриране от дясно на Борис Галчев.

Три минути преди края на редовното време друга резерва в този мач - Петър Витанов, отбеляза втория гол за ЦСКА с удар отблизо след центриране от корнер.

В самия край Борис Галчев на два пъти остана сам срещу вратаря, но пропусна.

В добавеното време Сливнишки герой остана с 10 души след втори жълт и червен картон на Светослав Диков.

С победата си ЦСКА запази аванса си на върха в класирането. "Червените" имат 39 точки, с 5 повече от втория Витоша, който по-рано победи Германия с 5:0. Сливнишки герой е трети с 31 точки.