на живо

Ибрахимович: Завладях Висшата лига само за три месеца

Шведът вярва, че вече е покорил Англия

Getty Images/Guliver Photos

Лятната покупка на „Манчестър Юнайтед” Златан Ибрахимович вече се чувства като завоевател в Англия. Шведът смята, че благодарение на уменията и головете си е успял да покори Висшата лига само за „три месеца”.

Златан е реализатор номер 1 на „червените дяволи” през този сезон с 13 попадения. В битката за „Златната обуква” на Висшата лига повече попадения от него има единствено Диего Коста от „Челси” – 14.

Ибрахимович вярва, че вече е спечелил своя индивидуален „приз”, като е показал огромната си класа на терена.

„Не, аз не преследвам никого”, отговори той на въпрос за конкурирането си с Коста на върха на листата на топстрелците в Англия.

„Аз преследвам главния трофей – титлата от Висшата лига. Това е моята цел. Индивидуалните награди са част от основната цел, тъй като това е бонус за някой играч”.

„Ако колективът прави всичко добре, тогава и отделните играчи ще правят всичко добре. Аз опитвам да помогна на отбора и да правят това, в което съм най-добър – да вкарвам голове, да играят добре, да създавам шансове за моите колеги. Ще правя това толкова дълго, колкото мога. Същото е и с отбора. Те ми помагат, за да се представям на ниво”, продължи Ибрахимович.

„Аз нямам индивидуални цели, защото вече съм постигнал най-важната – само за три месеца в Англия аз завладях Висшата лига – отнеми само някакви си три месеца”, завърши той.

В неделя „Юнайтед” посреща „Ливърпул” в среща от 21-я кръг на Висшата лига.