на живо

Ибрахимович се хвана за гениталиите и заяви: Ако си тръгна, никой няма да си спомня за МЛС

Изглежда шведът изигра последния си мач на американска земя

Getty Images

Златан Ибрахимович вероятно изигра последния си мач в Америка. Тимът на шведския нападател "ЛА Галакси" бе изхвърлен от плейофите в МЛС от градския съперник "Лос Анджелис ФК", а след края на мача бившият играч на "Манчестър Юнайтед" побесня и напусна терена в типичния си безпардонен стил.

Ибрахимович бе видимо разочарован от загубата с 3:5 в полуфинала на Западната Конференция и си го изкара на един фен на съперника.

Снимка: Getty Images

38-годишният Златан, чийто договор с "ЛА Галакси" изтича през декември, забеляза привърженик, който празнуваше твърде възторжено. Това не се хареса на своенравния швед и той се хвана демонстративно за гениталиите и се усмихна, докато се насочваше към тунела на стадиона.

Гневън на Ибрахимович се пренесе и в интервюто му след мача. Той нападна "Лос Анджелис ФК", МЛС и VAR, след като бе попитан къде ще продължи кариерата си.

"Какво се случва следващата година? Аз не знам. Ако остана, ще е добре за МЛС, защото целият свят ще ме гледа. Ако не остана, никой няма да си спомня какво е МЛС".

Снимка: Reuters

Относно неприличния си жест, Златан заяви: "Не искам да показвам неуважение, но това е като тренировка за мен. Стадионът е твърде малък за мен. Свикнал съм да играя пред 80 хил. души. Това тук е разходка в парка".

А коментарът му на ситуация, при която бе използвана системата VAR в полза на градския съперник, бе: "Какво правеше отговарящият за VAR горе на стълбите? Пиеше кафе с Меджик Джонсън ли?".

Снимка: Reuters

Ибрахимович не разкри дали ще прекрати кариерата си в края на 2019 г. Бившият нападател на ПСЖ, "Барселона", "Интер" и "Ювентус" има предложения да се завърне в Европа, но все още не е взел решение.