на живо

Играчка, плачка (ВИДЕО)

Преди седмица Руди Гобер се пошегува с коронавируса, днес вече е заразен

Човек трябва да внимава с какво и кога се майтапи, защото има теми, които "не носят" на шега. Като например, тази с коронавируса.

Преди седмица един от най-известните баскетболисти на Франция, който се състезава в Националната баскетболна асоциация – Руди Гобер, направи именно това. Пошегува се с мерките за сигурност отвъд океана срещу коварната зараза. Направи го неволно и със сигурност, едва ли със зла умисъл. Но го направи. А днес вече е един от заразените. Днес е първият играч от НБА, който обикаля световните агенции с положителна проба.

Видеото показва как високият 216 см център на "Юта Джаз" иронизира, макар и мълчаливо новите правила, въведени в асоциацията за минимум разстояние между репортери и спортисти, както и съветите за "чисти ръце".

Двукратният бронзов медалист с националния отбор на "петлите" от световните първенства в Испания през 2014 г. и в Китай през 2019 г. демонстративно става от масата за пресконференции с многозначителен жест, че не желае да докосва микрофоните на присъстващите медии. Миг по-късно обаче Гобер се връща и нарочно хваща един по един микрофоните.

Миналата нощ, заради неговия положителен тест, ръководството на НБА излезе с безпрецедентното решение да прекрати сезона до второ нареждане. И на Гобер едва ли вече му е толкова забавно, колкото преди броени дни, когато с постъпката си пробва да развесели и очевидно скучаещите репортери.