на живо

Игуаин се отказа от националния "за щастие на много хора"

"Всички помнят пропуснатите, а не вкараните голове", каза нападателят на "Челси"

Getty Images

Нападателят на "Челси" Гонсало Игуаин няма да играе повече за националния отбор на Аржентина. Това обяви той пред "Фокс Спорт" и добави, че решението му най-вероятно ще зарадва "много хора".

31-годишният футболист има 75 мача за Аржентина, в които вкара 31 гола. Той обаче не е играл от за гаучосите от световното първенство през 2018 г. 

"Поговорихме и казах на Скалони (Лионел Скалони - селекционер на националния отбор), че кариерата ми в националния тим е приключила. Желая всичко най-добро на отбора, вече ще съм просто фен и ще гледам отстрани. Премислях всичко няколко пъти и осъзнах, че времето ми като национал е изтекло. Искам да се насладя на повече свободно време със семейството си. За щастие на много хора, решението ми е окончателно", заяви Игуаин, който в момента играе под наем в "Челси", а иначе е собственост на "Ювентус".

Снимка: Getty Images

С Игуаин в състава Аржентина игра на три финала - на световното първенство през 2014 г. и на Копа Америка през 2015 и 2016 г. И в трите важни мача гаучосите не успяха да спечелят. През 2014 г. той изпусна страхотна възможност срещу Германия, а Бундестимът в последствие стана шампион с гол в добавеното време. 

"Вкарах на Белгия и помогнах на отбора да се класира на полуфинал на световно първенство за пръв път от 24 години, вкарах и много други важни голове, но хората помнят само пропуските, а не и вкараните голове. Такъв е футболът!", заключи философски Игуаин.

Той дебютира за Аржентина при победата над Перу с 2:1 през 2009 година, като отбеляза един от головете.