на живо

Иконе качи "Лил" на четвъртото място

Минимална победа при гостуването на "Олимпик" Лион

Жонатан Иконе вкара единствения гол за "Лил" при победата с 1:0 като гост над "Олимпик" Лион в мач от междинния 16-и кръг във френската Лига 1. Така "песовете" се изкачиха на четвърто място в класирането, измествайки отбора на "Анже", който по-рано днес загуби с 0:2 от "Олимпик" Марсилия.

"Олимпик" Лион записа трета загуба в последните си пет мача във всички турнири и вече се намира на четири точки от призовата тройка и на осмо място в подреждането. Дори завръщането след контузия на Мемфис Депай не помогна на "хлапетата" да постигнат благоприятен резултат у дома.

Срещата започна динамично и още в 1-ата минута Депай стреля към вратата на гостите, но ударът му бе слаб и не затрудни по никакъв начин Майк Менян.

Виктор Осимен бе близо до попадение с глава в 10-ата минута, но Антони Лопес се намеси с вещина. 

Постепенно темпото спадна, а голът в 68-ата минута се получи след грешка в отбраната на домакините. Марсело върна несполучливо към защитата, топката бе открадната от Бенжамен Андре, който намери Осимен и продължи към Иконе. За френския национал не бе трудно да прониже Лопес за 1:0.

"Олимпик" Лион е без победа в последните си шест шампионатни двубоя срещу "Лил".

Междинният кръг в Лига 1 продължава утре с нови три мача, които може да гледате на живо по RING и на Voyo.bg. "Сент Етиен" приема "Ница" от 20 ч. по спортния канал, а по същото време на онлайн платформата е срещата "Тулуза" - "Монако".

От 22:05 ч. по RING шампионът ПСЖ приема "Нант".