на живо

Илиана Раева: Най-много се зарадвах на смелостта на момичетата (ВИДЕО)

"Утре Боряна Калейн ще покаже истинското си лице"

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, поздрави момичетата от ансамбъл-девойки за представянето им на европейското първенство във Варна. Вчера възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова завоюваха три сребърни медала - в многобоя, на пет топки и на пет ленти.

Раева коментира и представянето на Катрин Тасева и Боряна Калейн в квалификациите, като сподели, че очаква утре Калейн да покаже истинското си лице, след като днес допусна някои неточности.

"Видях едни много смели момичета от ансамбъл-девойки, на първо място. Всички трябва да разберат, че този огромен труд, който влагат момичетата на тренировките, изисква изключителна смелост на състезанията. Аз видях точно това - едни много концентрирани и уверени в силите си момичета. Изпълниха ми душата. Бяха просто уникални, изумителни. Най-много се зарадвах на тяхната смелост и концентрация.", каза Раева.

"Моята оценка предполагам ще се припокрие с тази на всички, които следят нашия спорт - специалисти, журналисти, съдии. Боряна можеше да стартира малко по-добре, но случва се. Не е страшно, защото това все пак е квалификация. Трябва да влезем в първите 24. Катрин стартира доста уверено, много добре. Боряна чисто статистически влиза в състезанията малко по-трудно. Мисля, че тя утре ще покаже истинската си същност."