на живо

Илиана Раева: Съвет от Ина Ананиева е голямо щастие за всеки треньор (ВИДЕО)

Бранимира Маркова си постави високи цели пред индивидуалните гимнастички за следващия олимпийски цикъл

bTV

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, заяви, че вратите на залата на националния отбор са винаги отворени за Ина Ананиева.

"Убедена съм, че тя ще идва непрекъснато. Когато има желание ще бъде тук в залата, ще си участва в процеса. Тя е най-успешната треньорка в съвременната гимнастика, така че залата винаги е отворена за специалисти, а Ина Ананиева да ти даде съвет ще бъде най-голямото щастие за всеки треньор", заяви пред bTV Раева.

Ина Ананиева се оттегли от треньорския пост заради здравословен проблем. За подготовката на новите момичета в ансамбъла ще бъде отговорна Весела Димитрова, която до дни трябва да обяви и окончателния състав, с който България ще вземе участие в състезанията от следващия олимпийски цикъл.

"Целите са много високи. Всичко, разбира се, ще бъде по-постепенно. Няма да форсираме и да напрягаме. Крайната, основната и най-важната цел са олимпийските игри в Токио, но преди това естествено за световното първенство в София през 2018 г. трябва да направим възможно най-доброто и да зарадваме феновете ни, спечелвайки медал, а защо не и световна титла", заяви Раева.

Днес на националния отбор индивидуално беше представена новия главен мениджър - Бранимира Маркова. Специалистката беше лична треньорка на класиралата се на 7-мо място на олимпийските игри в Рио де Жанейро - Невяна Владинова.

Снимка: bTV

Маркова си постави високи цели за предстоящия олимпийски цикъл, между които са и две квоти за олимпийските игри в Токио2020.

"Предстои ни световно първенство в България през 2018 г. Ще трябва да представим един много добре подготвен отбор, след което предстоят световни купи, които са квалификации за квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 г., искрено се надявам да успеем да вземем две квоти този цикъл"