на живо

Илиана Раева: Винаги съм в окото на бурята! (ВИДЕО)

Президентът на БФХГ гостува в "120 минути" по bTV

Илиана Раева: Винаги съм в окото на бурята! (ВИДЕО)

Все съм в окото на бурята. Tака президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обобщи интересния си, изпълнен с всякакви страсти и катарзиси живот.

Тя беше специален гост в "Главната роля" на предаването "120 минути" по bTV, където говори за скорошния скандал с новия спортен министър Радостин Василев, първите си стъпки в художествената гимнастика и бъдещите си цели.

Раева сподели, че с министър Василев бързо са изгладили различията си и ще работят заедно за благото на родния спорт.

Снимка: Facebook

"С министъра сме от едната страна на барикадата. Много мъжки постъпи той, обади ми се и се извини. Аз също му се извиних. Вярвам, че този млад човек афишира желанието си да направи много неща за спорта", каза Раева.  

Тя призова новото правителство да направи спорта държавна политика. Освен това смята, че бюджетът, който е предвиден за спорта, трябва да бъде доста по-различен.

"Винаги може да е по-добре. Те (б. ред. - олимпийските шампионки от ансамбъла) получиха 250 000 лв. Мога да кажа, че нашите спортисти са добре платени, но смятам, че бюджетът за спорта трябва да е по-различен. Бюджетът зависи от успехите, а моята работа е да работя добре с всеки министър."

Снимка: Lap.bg

Успехите на Илиана Раева като гимнастичка са впечатляващи. Тя е световна шампионка на бухалки от Лондон през 1979 г., 4-кратна европейска шампионка: в многобоя от първенството на Стария континент в Амстердам през 1980 г., пак там – злато на въже, бухалки, обръч.

4-кратна световна вицешампионка: на топка от Лондон през 1979-а, в многобоя от първенството на планетата в Мюнхен през 1981-а и пак там – сребро на обръч и лента.

Разкрива, че в началото на спортния си път никак не е харесвала художествената гимнастика. На първото си състезание завършва предпоследна - на 38-а позиция. На следващата година обаче става държавна шампионка.

Колегите от "120 минути" й бяха подготвили и специална изненада - интервю с детската й учителка, което я докара до сълзи. Вижте повече във видеото.