на живо

Илия Груев стана помощник-треньор в "Арминия" Билефелд

Българският специалист ще бъде асистент на Франк Крамер

Илия Груев стана помощник-треньор в "Арминия" Билефелд, съобщи официалният сайт на тима от Бундеслигата. Българинът е привлечен за асистент на наставника Франк Крамер, който пое тима на 2 март след уволнението на Уве Нойхаус.

Новият отбор на българския треньор заема предпоследното 17-о място в елита на Германия, а до края на сезона остават 8 кръга. 

"Арминия" обаче е само на една точка от предната позиция, даваща право на бараж с третия от Втора Бундеслига, и на две точки от спасителната 15-а позиция.

В Германия Груев бе старши треньор на "Дуисбург" в периода ноември 2015 - октомври 2018 г. Той изведе "зебрите" до шампионската титла в трета дивизия, а след това и до 7-о място във Втора Бундеслига.

"Да бъда треньор е моя страст, имам нужда от ежедневен контакт с играчите и отбора. Така че предложението да се присъединя към треньорския екип на Франк Крамер в "Арминия" веднага ме привлече. Мога да се идентифицирам 100% с перспективите за бъдещето на клуба, очертани от Самир Араби, особено след като развитието на талантливи млади играчи винаги ми е било на сърце.

Сърцето на футбола бие на точното място в Билефелд и за мен е удоволствие и чест, като убеден отборен играч активно да дам своя принос за спортното развитие на този традиционен клуб", казва Груев пред сайта на "Арминия".

През миналия сезон Груев бе помощник на Флориан Кофелт във "Вердер" Бремен, а от лятото отговаряше за следенето и договорите на преотстъпените играчи. 

През пролетта на 2012 г. Груев за първи път работи в елита на германския футбол. Тогава той бе асистент на Красимир Балъков в "Кайзерслаутерн".