на живо

Има сделка! "Юнайтед" и "Реал" се разбраха за Варан

Френският бранител скоро официално ще бъде част от 20-кратния английски шампион

"Манчестър Юнайтед" и "Реал" Мадрид обявиха, че са постигнали договорка за трансфера на френския национал Рафаел Варан. Централният защитник, световен шампион с "петлите" от 2018 г., съвсем скоро официално ще премине в английския гранд.

Трансферната сума остава неоповестена, но според медиите на Острова Варан ще струва на "Манчестър Юнайтед" около 45 млн. евро.

От "Юнайтед" съобщиха, че на бранителя остава да премине медицински прегледи и да уточни личните си условия, след което сделката ще бъде завършена. На "Олд Трафорд" наложиха като практика да оповестяват подобни сделки първо при постигнато споразумение между клубовете, а след това втори път - при подписването с играча.

Потвърждение за трансфера има и от "Реал" Мадрид. От кралския клуб използваха социалните мрежи, за да съобщят на феновете за раздялата с Варан.

Варан игра за "Лос Меренгес" в продължение на десетилетие. Премина на "Сантиаго Бернабеу" през лятото на 2011 г., когато испанците платиха на френския "Ланс" 10 млн. евро за правата му. Той има 17 гола и 7 асистенции в 360 мача за "Реал" Мадрид във всички турнири. С "Белия балет" Варан вдигна общо 18 трофея, сред които три спечелени титли на Испания и четири купи от Шампионската лига.