на живо

"Има зъби в коляното ти": Как нападател за малко да изгуби крака си

Английски футболист с невероятни разкрития

Бившият нападател на "Кеймбридж Юнайтед" Джабо Ибере е бил на косъм да остане без един крак, след като зъби на съперник се озовават в коляното му.

37-годишният британец, който играе в 10 различни отбора в рамките на 20-годишната си кариера, окачи бутонките през този месец.

Той претърпява ужасяваща контузия след сблъсък със съперник през октомври 2019-а.

"Отидох в болница два дни след мача и разбрах, че в коляното ми има зъби. Излезе голямо количество гной, преди докторът да ми каже, че има зъби в коляното ми", разказа бившият нападател.

"Мислех, че се шегува. Оказа се, че има доста сериозна инфекция. Имах късмет и благодарение на здравните лица, които бяха фантастични, днес съм тук и мога да ви разкажа тази история", продължи Ибере пред BBC Radio Cumbria.

Ибере е висок 193 см. В кариерата си е играл още за "Карлайл Юнайтед", "Колчестър Юнайтед", "МК Донс" и "Лейтън Ориент". Последният му мач за "Кеймбридж" е през септември 2019 г.

След контузията се подлага на операция на коляното, но не успява да се възстанови дотолкова, че да продължи да играе. Прекратява кариерата си след 139 гола в 677 мача в долните дивизии на английския футбол.

Ибере сподели още, че ако не е бил потърсил медицинска помощ навреме, е щял да загуби крака си. Инфекцията дори е можела да застраши живота му.

"Пристигнах в болницата в четвъртък, а докторът каза, че ако бях отишъл в събота вероятно е щяло да бъде вече късно. Имах късмет, че тялото ми реагира на чуждото тяло, защото ако не бях наясно, положението ми можеше да стане много по-сериозно.", завърши историята си Ибере.