на живо

Императора се завърна в италианския си дом

Българинът ще помага на трентинци в плейофите и Шампионската лига

Getty Images

Матей Казийски ще подсили бившия си тим Тренто за плейофите на волейболната Серия А1, твърдят италианските медии. Журналистите на Апенините се позовават на публикации на президентът на клуба Диего Мостна в личния му профил във Фейсбук.

Казийски е собственост на японският ДЖЕЙТЕКТ Стингс, в който премина през лятото именно от Тренто. Настоящият му тим обаче приключи сезона, след като отпадна на четвъртфиналите в първенството.

Българският посрещач ще подсили трентинци за мачовете от плейофите в италианската Суперлига, които започват в четвъртък (10 март), както и в предстоящите Плейофи 6 срещу руския гранд Белогорие (Белгород) в Шампионската лига. Все пак се очаква и официалното потвърждение, като Тренто има време да картотекира Матей до утре на обяд. Съперник на шампионит на 1/4-финалните плейофи е Експривия (Молфета). Очаква се Казийски да бъде картотекиран до утре на обяд.

Така той ще стане третия българин в италианския тим. Тренто е воден от Радостин Стойчев, а в състава му се подмвизава и разпределителят на националния отбор Георги Братоев.