на живо

Инцидент с автомобил спря Красимир Георгиев по пътя към ново постижение

Ултрамаратонецът прекрати опита си за бягане през страната от запад на изток

Инцидент с автомобил около 20 км преди Плевен в ранните часове на неделя преустанови опита на Красимир Георгиев да направи самостоятелно бягане през страната от запад на изток.

Ултрамаратонецът започна предизвикателството по трасето с дължина над 500 км на 17 юли (петък), когато тръгна от Козлодуй, като си бе поставил за цел да пробяга разстоянието за 5 дни, след което да намали темпото до брега на Черно море. "Почивката", както Георгиев нарича начинанието, трябваше да завърши в Добруджа, която ултрамаратонецът щеше да посети за пръв път.

За инцидента, който му попречи да завърши предизвикателството, Георгиев споделя, че реагирал инстинктивно на преминаващ в близост автомобил, отдръпвайки се настрана. Така обаче се озовал в дълбока канавка и контузил рамото си. Разочарован е, защото носил нужната екипировка, за да бъде забелязан. Шофьорът можел да мине вляво по широкия и прав път, предвид късния час и липсата на идващи коли.

В крайна сметка Георгиев, който планираше да не спи по време на предизвикателството, измина 130 км от планираната дистация.

Тагове: