на живо

Индиана Василев отказал да играе за България

Футболистът на "Астън Вила" не искал да се намесва в негативното отношение към националния отбор

Футболистът на английския елитен "Астън Вила" Индиана Василев е отхвърлил варианта да играе за българския национален отбор. 18-годишният талант, който проби в първия тим на бирмингамци, е роден в САЩ, но е син на сливенската легенда Денчо Василев, носил екипа на местния отбор през 80-те години на миналия век.

Индиана има мачове за юношеските формации на "янките", но може да получи и приеме повиквателна от България. Селекционерът Георги Дерменджиев обаче обяви, че на този етап е невъзможно, тъй като младокът не желае да се намесва в негативното отношение към националния ни отбор.

"За Индиана Василев вече е имало запитване от младежкия национален отбор с официално писмо към "Астън Вила". Те са отказали любезно. Преди 5-6 дни имаше официален разговор между човек от БФС и бащата на Индиана Василев, който също любезно е отказал. Дори е казал, че той не иска да се намесва в негативното отношение към националния отбор", заяви Дерменджиев след контролата между "Лудогорец" и казахстанския "Кайрат" (6:0), която изгледа на живо.

Тагове: