на живо

Индийското приключение на Димитър Бербатов (ВИДЕО)

Новият клуб на нападателя е създаден навръх 24 май

Индийското приключение на Димитър Бербатов (ВИДЕО)


Какво е общото между 24-ти май - този светъл ден в историята на България и новия футболен дом на Димитър Бербатов - Керала Бластърс?

През 2014 г., навръх празника на родната просвета и култура и славянската писменост, е основан клубът, убедил българина да предприеме най-голямото приключение в кариерата си. Трансферът на Берба е като филмов сценарий. Собствениците на отбора - актьори, певци и продуценти от Боливуд, превръщат голмайстора на националния ни отбор за всички времена в третия най-скъпоплатен играч в местната лига.

С по-висока заплата от него в Индия могат да се похвалят само двама - бившият му съотборник в Тотнъм и негов добър приятел Роби Кийн и символът на Италия - Алесандро Дел Пиеро.

И ако се чудите какъв футбол има в Индия.. Нека ви кажем, че местната лига е четвъртата по посещаемост в света, след тези в Испания, Англия и Германия. Сезонът продължава 4 месеца - период, в който мачовете се гледат онлайн от 120 милиона души. Официалният канал за излъчване на двубоите има над 30 милиона регистрирани потребители, а всяка среща събира на стадиона минимум по 40 хил. зрители.