на живо

Инджов за Стоичков: Добре е да смекчи изказа си (ВИДЕО)

"Държавата не знае какво да прави спортните клубове", твърди един от собствениците на ЦСКА

Инджов за Стоичков: Добре е да смекчи изказа си (ВИДЕО)

Притежателят на 38,1% на акциите на ЦСКА - Юлиян Инджов, посъветва другия акционер в клуба - легендарния Христо Стоичков, да смекчи тона си, тъй като прекарва доста време далеч от България и клуба.

Камата е миноритарен собственик с 20% от акциите на свое име, докато Инджов и Гриша Ганчев държат по 38,1%. Останалите близо 4% са притежание на по-малки акционери.

Преди дни Стоичков и главният мениджър на "червените" Стойчо Стоилов влязоха в словесен спор, като Камата заяви, че именно служителят на клуба е причината той да не се появява често на стадион "Българска армия".

"Неговите критики винаги са ползотворни и градивни. Прав е в доста неща, но той не познава всички проблеми в държавата. Може да бъде малко по-смекчен в изказа си. В крайна сметка това си е Христо Стоичков", коментира Инджов пред bTV.

Той критикува държавната политика по отношение на спорта, като заяви, че такава липсва и често няма последователност при финансирането.

"Няма модел за финансиране на спортните клубове по принцип. Държавата не знае какво да ги прави и как да се запази спортът. Виждате, че тя прави различни движения – един път дава пари за стадион, друг път за не знам си какво, но няма последователна политика и ясен план", каза Инджов.