на живо

Инфарктна победа за "Наполи" над "Сампдория" (ВИДЕО)

Инфарктна победа за "Наполи" над "Сампдория" (ВИДЕО)

"Наполи" зарадва феновете си в първия мач за новата година, но им предложи и доста разнообразни емоции в домакинството на "Сампдория". Отборът на Маурицио Сари спечели с 2-1 и увеличи серията си до 11 мача без загуба във всички турнири.

През първото полувреме "Наполи" имаше превъзходство, но безплодно. Гостите пък се възползваха от един от малкото си шансове и след грешка на Влад Кирикеш, Патрик Шик принуди Елсеид Хисай от "Наполи" да си вкара автогол.

"Сампдория", който бе 13-ти в класирането, остана с човек по-малко в 61-та минута, когато Матиас Силвестре получи втори жълт картон, след като Пепе Рейна накара реферът да си помисли, че аржентинецът е извършил грубо нарушение срещу него при опита му да изрита една топка от ръце.

Последва натиск на "Наполи" и в 77-та минута Маноло Габиадини, влязъл минути по-рано като резерва, изравни. Домакините натиснаха още повече. Вратарят на "Сампдория" направи 2 страхотни спасявания към края, за да дойде инфарктната последна минута от продължението.

Гостите получиха свободен удар дълбоко в полето на "Наполи". Вместо да започне разиграване Рики Алварес подаде към Луис Муриел, който бе в засада и топката бе дадена на домакините. Те моментално преодоляха целия терен и след пас на Иван Стринич към Лоренцо Тонели, последният вкара победния гол за "Наполи" в дебютния си мач за клуба.

С успеха отборът на Маурицио Сари изравни по точки втория Рома, макар и "вълците" да имат мач по-малко.