на живо

"Интер" победи "Ювентус" за първи път от 2016 г.

Категорична победа на "нерадзурите", които се изравниха с "Милан" на върха

Reuters

С много вдъхновена игра "Интер" постигна първа шампионатна победа срещу "Ювентус" от септември 2016 година. "Нерадзурите" спечелиха с 2:0 и така се изравниха с "Милан" на върха в класирането в Серия "А".

На "Джузепе Меаца" в Милано домакините стигнаха до успеха с голове на Артуро Видал и Николо Барела, но горчиво могат да съжаляват, че не разгромиха съперника си.

В 11-ата минута Кристиано Роналдо прати топката във вратата на "Интер", но попадението правилно бе отменено заради засада на Киеза, който асистира за гола на португалеца. Това бе най-интересното положение за Старата госпожа през целия мач.

Снимка: Reuters

Само минута по-късно "Интер" поведе, след като Барела центрира в наказателното поле и Видал с глава наказа бившия си отбор за 1:0.

Последваха няколко пропуска на Лаутаро Мартинес, Ромелу Лукаку и Видал, като особено врапиращи бяха тези на Мартинес, който от чисти позиции не успя на два пъти да уцели вратата на Войчех Шчесни.

В 52-рата минута най-добрият в мача Барела завърши бърза контраатака, с която резултатът стана 2:0 за "черно-сините". Това е втора загуба за "бианконерите" през сезона.

Треньорът на миланския гранд Антонио Конте победи бившия си тим за първи път.

С успеха "Интер" събра 40 точки от 18 мача. "Милан", който днес гостува на "Каляри" също има толкова, но е и с мач по-малко.

"Ювентус" е на пето място в класирането с 33 точки, но също има мач по-малко от "нерадзурите".