на живо

"Интер" с първа победа при Стефано Пиоли след 4:2 срещу "Фиорентина"

"Нерадзурите" трепериха до последно, въпреки че водеха с 3:0

Полъхът на промяната на "Джузепе Меаца" е факт. "Интер" постигна първата си победа под ръководството на Стефано Пиоли. Тимът от Милано взе домакинството си на "Фиорентина" с 4:2, а домакините бяха улеснени и от червения картон на Гонсало Родригес. Така беше спряна серията на "виолетовите" от 4 поредни победи срещу "Интер" и негативната серия от липсата на успех у дома от 2013 г. насам.

Двубоят започна шеметно за "нерадзурите" и те поведоха в 3-тата минута след попадение на Марцело Брозович - първи за него в Серия "А" за този сезон. Преднината беше удвоена от Антонио Кандрева в 9-тата, който с лекота отбеляза след грешка на вратаря на гостите Чиприан Татарушану. Още не беше преполовено полувремето и третият гол за "Интер" беше факт. Обичайният заподозрян - Мауро Икарди и 11-тият му гол в 12 мача в шампионата. С попадението аржентинецът еднолично оглави голмайсторската листа в Серия "А", оставяйки зад гърба си Един Джеко от "Рома" и Андреа Белоти от "Торино".

Никола Калинич в 37-мата минута даде надежда на гостите, че все пак може да си тръгнат с нещо от "Меаца". Тези надежди бяха попарени от Гонсало Родригес. Капитанът на "виолетовите" беше изгонен с директен червен картон в заключителните секунди на първото полувреме. Картон, получен за фаул срещу Икарди, и дълго оспорван от играчите и щаба на "Фиорентина".

Въпреки че бяха с човек по-малко, гостите се понесоха на крилете на вдъхновението и Йосип Иличич изненада Самир Ханданович в 62-рата минута. Словенецът от "Виола" заедно с Калинич бяха единствените футболисти, застрашаващи вратата на домакините и Пауло Соуса взе мерки. Той включи в игра младоците Федерико Киеза (син на Енрико Киеза) и Джош Перес.

"Интер" от своя страна се дръпна в отбрана и очакваше своя миг на контраатака, за да довърши работата си. Възможностите пред домакините не бяха малко, но пропуските взеха връх. Най-големият направи резервата Жоао Марио. Все пак "нерадзурите" стигнаха до още един шанс в добавеното време на срещата. Мауро Икарди с лекота вкара топката в опразнената врата и връчи на "Интер" трите точки. Те са достатъчни, за да бъде изместен тимът на "Фиорентина" от осмото място. "Виолетовите" вече са девети, на точка зад опонента си.

В следващия кръг за "Интер" предстои визита на негостоприемния "Сан Паоло" срещу "Наполи". Задачата на "Фиорентина" изглежда по-лека - домакинство на "Палермо", който е на последното място в класирането на Серия "А".