на живо

"Интер" спечели с пълен обрат и срещу ПСВ, продължава с темпото на "Барса" (ВИДЕО)

Мауро Икарди вкара победния гол за "нерадзурите"

"Интер" спечели с пълен обрат и срещу ПСВ, продължава с темпото на "Барса" (ВИДЕО)

"Интер" записа пета поредна победа във всички турнири и втора последователна в Група 2 на Шампионската лига. "Нерадзурите" играха силно при гостуването на ПСВ Айндховен и прибраха трите точки след пълен обрат от 0:1 до 2:1 - по същия начин, по който спечелиха две седмици по-рано при домакинството на "Тотнъм". Грандът от Милано остава перфектен в сблъсъците с ПСВ, печелейки и третата им среща в историята.

Първото полувреме започна с високо темпо, което се запази до почивката. "Интер" пропусна добри възможности, а шампионите на Холандия взеха преднина с блестящ удар на Пабло Росарио в 27-ата минута от разстояние. 21-годишният халф се превърна в 100-я холандски футболист, отбелязал попадение в Шампионската лига. Той стори това пред погледите на легенди като Роналд Куман и Рууд ван Нистелрой, които бяха заели места по трибуните.

Снимка: Reuters

"Интер" не се стъписа и продължи да опитва удари от всякакви позиции. В 44-ата минута Квадво Асамоа стреля от дистанция, но Йерон Зут се намеси. При последвалия карамбол на два пъти Мауро Икарди беше неутрализиран, но топката падна на пътя на Раджа Наинголан, който я прати във вратата с контролиран шут от границата на наказателното поле. 

Снимка: Reuters

През първото полувреме "Интер" отправи цели 17 изстрела към вратата на домакините, което е рекорд за тима в първата част на мач от Шампионската лига от сезон 2003/04 насам. Мауро Икарди пък отправи повече удари (5), отколкото подавания, през първите 45 минути.

След почивката превъзходството на гостите от Италия се усети още по-чувствително. Икарди продължи да тормози централните защитници на ПСВ, измъквайки се на чисти позиции в наказателното поле, и в 60-ата минута вкара оказалия се победен гол за "нерадзурите". Капитанът на "черно-сините" се възползва от нова грешка в отбраната на домакините, както и от непреценено излизане от Зут, който беше преодолян и аржентинецът се разписа на празна врата.

Мауро Икарди е първият футболист на "Интер" от сезон 2004/05, който вкарва в първите си два мача с екипа на тима в Шампионската лига. Предишното подобно постижение е на Адриано. 

Снимка: Reuters

Самир Ханданович също имаше основна роля за успеха на италианския гранд, правейки няколкото брилянтни спасявания. Най-бляскавата му проява беше в края на срещата, когато отрази зрелищен удар със задна ножица на младока Дониел Мален.

"Интер" спазва темпото на "Барселона" и има максимален актив от 6 точки след първите два кръга в груповата фаза. В следващите си два мача от турнира "черно-сините" срещат именно каталунския тим. ПСВ пък ще опита да спечели първи точки в двете поредни срещи с "Тотнъм", който също записа две загуби в първите си два мача. 

Снимка: Reuters

Тагове:

@