на живо

"Интер" унижи "Милан" и дръпна с 4 точки на върха (ВИДЕО)

"Нерадзурите" не оставиха никакви шансове на "росонерите"

Reuters

"Интер" е кралят на Милано. "Нерадзурите" спечелиха с 3:0 дербито с "Милан" и по този начин се откъснаха с 4 точки пред големия си градски съперник на върха в класирането на Серия "А".

"Интер" направи истинска демонстрация на опонента си, но трябва да отличим и страхотното представяне на вратаря Самир Ханданович, който запази мрежата си "суха", отчайвайки с рефлексите си Златан Ибрахимович и компания. 

Снимка: Reuters

Играчите на Антонио Конте поведоха с 1:0 още в 5-ата минута след попадение на Лаутаро Мартинес, реализирано след асистенция на Ромелу Лукаку. През второто полувреме точни за успеха на "черно-сините" бяха отново Мартинес и самият Лукаку. Белгийският национал вече има голове в последните четири милански дербита в първенството. Последният с подобно постижение е Бенито Лоренци през далечната 1950 г. 

Снимка: Reuters

Междувременно Джанлуиджи Донарума се превърна в най-младия футболист с 200 мача в Серия "А" от началото на ерата, в която победата се оценява с 3 точки. Със своите 21 години и 361 дни стражът на "Милан" подобри рекорда на друг вратар - Джанлуиджи Буфон (24 години и 81 дни). 

Преди срещата, без спазването на никакви мерки срещу COVID-19, хиляди тифози се събраха пред "Сан Сиро". Те приветстваха автобуса на "Милан" и се опитаха с песни и възгласи да надъхат любимците си.