на живо

Данчо Лазаров пред bTV: Очаквам Матей да вземе мъдро решение (ВИДЕО)

Президентът на волейболната ни федерация коментира евентуалното завръщане на Казийски в националния отбор

Данчо Лазаров пред bTV: Очаквам Матей да вземе мъдро решение (ВИДЕО)

След като Матей Казийски сподели пред италианско издание, че обмисля завръщането си в националния отбор, президентът на Българската федерация по волейбол - инж. Данчо Лазаров, обяви пред bTV, че има комуникация с посрещачa и изрази очакванията си той да вземе "мъдро решение":

"Това, че той обмисля, може само да ме радва. Не само мен, но и всички приятели на волейбола. Аз очаквам той да вземе едно мъдро решение. И с това предлагам тази тема да я приключим. Засега.", сподели Лазаров.

Новият треньор на националния отбор - Силвано Пранди, обяви в края на 2018 г., че ще се постарае да върне Матей Казийски, с когото са в добри взаимоотношения.

Посрещачът за последно беше част от националния отбор през лятото на 2012-а година, като се оттегли заедно с тогавашния треньор Радостин Стойчев заради недоволство от начина на управление на родния волейбол.

Президентът на българската федерация по волейбол – инженер Данчо Лазаров, коментира и друга актуална волейболна тема. Той потвърди информацията, че има възможност олимпийска квалификация по волейбол да се проведе в България.

Лазаров обаче не пожела нито да спомене сумата, която ще бъде предложена на търга от страна на родната федерация, нито да уточни дали става въпрос за шестцифрена или седемцифрена. 

"Не мога да ви ги кажа. Като дойде време - ще ви кажа. Става въпрос за точно толкова средства, колкото бихме могли да осигурим, за да участваме в тази процедура" , коментира президентът на федерацията.

Крайният срок за подаване на документи е 31 януари.