на живо

Ирина Винер: Учила съм се от България (ВИДЕО)

Организацията на световното е безупречна, каза президентът на руската федерация по художествена гимнастика

Ирина Винер: Учила съм се от България (ВИДЕО)

Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер посочи България като основен съперник на Русия в световен мащаб. Според Винер, конкуренцията в спорта расте с всеки изминал ден. 

"Всички гимнастички правят много интересни елементи, имат много интересни композиции. Но искам да пожелая на всички състезателки не просто да правят интересни елементи, но те да съвпадат с характера им, с музиката и емоциите. Всяко едно излизане на терена трябва да бъде спектакъл.", каза легендата на руската гимнастика.

"Вие сте много голям наш конкурент в индивидуалното. България винаги се е славила със сложни и вълнуващи елементи. Това е така още от времемто на Съветския съюз, когато ние залагахме основно на хореография. Но още тогава казах - не, не може само това, трябва да правим и това, което прави България. И затова ги обединихме двата компонента. Така се получи гимнастиката, която гледаме днес. Аз самата съм се учила от Нешка Робева, от Жулиета Шишманова, чела съм техни книги. Гледала съм как Шишманова е тренирала със завързани очи, за да улавя машинално предметите. Затова и поканих български треньор при мен - Люси Димитрова работи при нас вече 15 години."

"Организацията на световното е безупречна, от най-високо ниво. Нито една страна в Европейския съюз не може да се похвали с такава организация.", завърши Винер.