на живо

Иронията на Медведев: Май убих човек. Извинявайте!

Руският тенисист реагира остро срещу решение на съдията в полуфинала на Откритото първенство на САЩ

Reuters

На Откритото първенство на САЩ по тенис му върви на скандали. След като в началото на турнира от Големия шлем световният номер 1 Новак Джоквич беше дисквалифициран, след като удари съдия на линията с топка при спряла игра, Даниил Медведев влезе в остро пререкание с рефера по време на полуфинала срещу Доминик Тийм.

Руснакът дори си позволи да иронизира официалните лица, заради което получи административно наказание. Точните му думи бяха: “Май убих човек. Извинявайте!”

Как се разви ситуацията?

Още в първия гейм Медведев помисли, че е пратил дълга топка при сервиса си. Тийм обаче я върна и последва удар в мрежата, с който руснакът спря разиграването с мисълта, че е отсъдена грешка при сервис. Само че точката беше присъдена на австриеца. 

Снимка: Reuters

Медведев не получи възможност да обжалва. За това той премина отвъд мрежата, за да покаже къде е паднала топката, и се изправи пред съдията на стола. Това беше първото му нарушение. Тенисистите нямат право да преминават в противниковото поле.

Последва и въпрос към рефера: "Какво? Не си достатъчно умен ли?". И за това получи официално предупреждение.

След това Медведев се насочи към официалните лица до корта с думите:

"Този турнир е някаква шега, нали? Някаква пародия. Защо ме предупреждавате?"

Снимка: Reuters

След това дори си позволи да иронизира.

"Май съм убил човек?! Извинявам се, искрено се извинявам. За това, че преминах от другата страна на мрежата"

Нервите на Медведев останаха опънати и той загуби гейма при свой сервис, а след това и целия мач. Така руснакът не успя за втора поредна година да играе на финал на Откритото първенство на САЩ. През 2019 г. той загуби решителната битка за трофея в Ню Йорк от Рафаел Надал.