на живо

Искат наказание за Роналдо, хвърлил кучето си в басейна (ВИДЕО)

Случаят е от 2012 г., но бе припомнен заради Курт Зума

Гневни потребители в социалните мрежи призовават Кристиано Роналдо да бъде наказан заради насилие срещу животно! Случаят с Курт Зума, който бе глобен от клубния си "Уест Хем", след като възмути, ритайки и удряйки една от домашните си котки, накара феновете да припомнят видео от 2012 г.

В краткия клип Роналдо хвърля в басейнa лабрадора си, кръстен на английската легенда Боби Муур. Кучето не изглежда доволно от действията на стопанина си, макар че представителите на тази порода могат и обичат да плуват.

В Youtube има и по-дълъг вариант на видеото, озаглавен "Кристиано Роналдо мрази кучета".

"Животът на кучето на Роналдо е по-застрашен от този на котките на Зума! Защо мълчите? Дали е защото Зума е тъмнокож, а Роналдо - бял? Или заради разликата в популярността им?", пише потребител в "Туитър", отбелязвайки в коментара си "Манчестър Юнайтед" и водещи британски футболни анализатори.

Роналдо обаче е известен като любител на кучетата. Освен Боби Муур, той има и лабрадор на име Мароска, както и йоркширски териер - Абелиня. Любимците на петкратния носител на "Златната топка" се хранят с първокласно говеждо и разполагат с огромен двор, в който бягат на воля.

През 2017 г. Роналдо спаси над 80 бездомни кучета, дарявайки на приют фланелка с автограф. Благородният жест на звездата предотврати фалита на съоръжението, намиращо се в родната му Португалия.