на живо

Испания на финал в Лигата на нациите, спря рекордната италианска серия

"Ла Фурия Роха" си отмъсти на "Скуадрата" за поражението на Евро 2020

Getty Images

Испания постигна сладко отмъщение срещу Италия за загубата на Евро 2020! "Ла Фурия Роха" победи "Скуадрата" с 2:1 като гост и е на финал в Лигата на нациите. Успехът е първи за испанците на Апенините в официален мач и слага края на впечатляващата италианска серия от 37 двубоя без поражение, която представлява световен рекорд.

Италия губи у дома за първи път от 8 септември 1999 г. насам, когато отстъпи на Дания с 2:3 след обрат в европейска квалификация, играна в Неапол.

В спора за трофея в Лигата нациите Испания ще се изправи срещу победителя от утрешния сблъсък между Белгия и Франция в Торино.

Снимка: Getty Images

Тази вечер на, ст. "Сан Сиро" в Милано, Испания откри резултата в 19' чрез Феран Торес. Три минути преди почивката задачата на "адзурите" се усложни заради втори жълт и респективно червен картон на капитана Леонардо Бонучи, който удари с лакът в лицето Серхио Бускетс при една борба за висока топка.

В края на първата част тимът на Роберто Манчини допусна втори гол, като отново се разписа Феран Торес.

Снимка: Getty Images

Макар че трябваше да играят с 10 души над полувреме, европейските шампиони намериха сили да намалят изоставането си в 83' с попадение на влезлия като смяна Лоренцо Пелегрини и поставиха под напрежение испанците в оставащите минути.

Селекцията на Луис Енрике обаче съхрани крехкия си аванс. Силен мач за "Ла Фурия Роха" направи талантът на "Барселона" Гави. Със своите 17 години и 62 дни той стана най-младият дебютант за испанския национален отбор. Рекорд, който до днес принадлежеше на Анхел Редондо, попаднал в стартовия състав през далечната 1936 г. на 17 години и 284 дни.

Снимка: Getty Images