на живо

Испания унижи Германия и се класира за финалната четворка в Лигата на нациите

6:0, младок от "Манчестър Сити" с хеттрик

Испания разби Германия с 6:0 в среща от група 4 в Лигата на нациите и си осигури място във финалната четворка на турнира.

Поражението в Севиля е най-тежкото в историята на Бундестима в официален двубой! За последно германците губят футболен мач с 0:6 на 24 май 1931 г., когато са разгромени от Австрия в контрола. Кошмарът за тях остава 0:9 oт аматьорите на Англия на 13 март 1909 г., също в приятелска среща.

Тазвечершната загуба е първа за Германия през 2020 г. Освен това тимът на Йоахим Льов не отбеляза гол за първи път от 13 октомври 2018 г. насам, когато отстъпи с 0:3 на Нидерландия, пак в Лигата на нациите.

Снимка: Getty Images

На "Ла Картуха" Испания доминираше и победи с хеттрик на Феран Торес (33', 55', 71'), както и по едно попадение на Алваро Мората (17'), Родри (38') и резервата Микел Оярсабал (89'). С трите си гола 20-годишният Торес, който играе за английския вицешампион "Манчестър Сити", влезе в историята като единствения испанец с хеттрик срещу Бундестима.

Домакините обаче дадоха свидна жертва. Капитанът Серхио Рамос се контузи и бе заменен принудително малко преди почивката.

Снимка: Getty Images

След гръмката победа Испания окупира върха в група 4 с актив от 11 точки, пред Германия с 9.

Трети и четвърти са Украйна и Швейцария със съответно 6 и 3 точки. Двата тима трябваше да се изправят един срещу друг тази вечер, но срещата бе отложена заради бум на COVID-19 в украинския лагер.