на живо

Испанският футбол без фенове до края на лятото?

Испания е сред най-засегнатите от COVID-19 страни в света

Reuters

Спортните събития в Испания, сред които и футболните мачове, ще се провеждат без публика поне до края на лятото, заяви кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда пред местно радио.

Според него в близките няколко месеца пандемията от COVID-19 няма да е "под контрол".

"През пролетта и лятото няма да има никакви събития пред публика в Испания, вероятно така ще бъде и през есента. Очевидно, ситуацията няма да бъде напълно под контрол. Ще трябва да променим нашите навици и поведението си щом получим разрешение да се върнем на улиците.", каза той.

Испания е сред най-тежко засегнатите от COVID-19 страни в света с повече от 190 000 потвърдени случая на заразени. Само в САЩ те са повече.

Ла Лига няма да бъде подновена поне до края на май. След възобновяването на мачовете първите няколко кръга ще бъдат пред празни трибуни.

"Възможно е да има футболни мачове без фенове през лятото, стига да се спазват здравните мерки", категоричен е Мартинес-Алмейда.

Ако първенството не бъде подновено, загубите за лигата ще са около 1 милиард евро. При възобновяването пред празни трибуни, финансовите поражения ще са в размер на 300 милиона евро, а ако на стадионите се допуснат фенове - 150 милиона евро.

bTV призовава: останете си вкъщи!