на живо

Испанските данъчни инспектори: Кампанията "Всички ние сме Меси" е нелепа

"Барселона подстрекава феновете да не плащат данъци", каза Карлос Крузадо

Reuters

Съюзът на испанските данъчни инспектори поиска футболен клуб "Барселона" да преустанови кампанията "Всички ние сме Лео Меси", тъй като тя подстрекава феновете по света да не пращат данъците си. От организацията определиха инициативата за "нелепа".

"Фактът, че клуб като "Барселона", който е широкоизвестен по целия свят, предприема такава кампания не само е нелеп, но и омаловажава работата на данъчните инспектори във време, когато Испания има нужда от нас", обясни Карлос Крузадо - председател на съюза.

Лионел Маси и баща му Хорхе бяха осъдени от съда в Барселона на 21 месеца за укриване на данъци в размер на 4,1 млн. евро за периода 2007-2009 г. Футболистът обаче няма да излежи активно присъдата си, тъй като според испанското законодателство, наказания под 2 години предвиждат замяна.

След обявяването на присъдата, феновете на "Барселона" показаха подкрепата си към своя любимец с кампанията "Всички ние сме Лео Меси". В социалните мрежи те споделяха постове с този хаштаг.

Не липсваха и гневни коментари, в които испански граждани отказаха да се инициират с аржентинеца, тъй като те плащат своите данъци.