на живо

"Истанбул ББ" нанесе първа загуба на "Лудогорец" в Лига Европа (ГАЛЕРИЯ)

"Орлите" отстъпиха с 1:2 в Разград

"Истанбул ББ" нанесе първа загуба на "Лудогорец" в тазгодишното издание на Лига Европа. Турският състав спечели с 2:1 гостуването си в Разград. Така играчите на Димитър Димитров-Херо ще трябва да се хвърлят с всички сили при гостуването си на "Хофенхайм" в последния мач от груповата фаза на турнира, ако искат да се класират за 1/16-финалите. Равенство също устройва разградчани. 

В другата среща "Брага" спечели с 3:1 срещу "Хофенхайм" и си гарантира първото място в крайното класиране, събирайки 10 точки. "Лудогорец" е втори с 8, трети е "Истанбул Башакшехир" с 5. Последен е отборът на "Хофенхайм" с 4. 

Гостите започнаха по-активно мача в Разград. В 11-ата минута Ренан трябваше да се намесва решително след силен удар на Ердинч.

"Лудогорец" отбеляза гол в 19-ата минута, но той бе отменен заради засада на Моци. Още в следващата атака гостите поведоха. Един Висча наказа "орлите" след отлично извеждащо подаване на Керим Фрай.

Седем минути по-късно Фрай ознаменува доброто си представяне от началото на срещата, удвоявайки аванса на "Истанбул Башакшехир".

Снимка: Lap.bg

Още в началото на второто полувреме Вандерсон пропиля отлична възможност да намали резултата. Влезлият на почивката Кешеру подаде брилянтен пас към бразилеца, но той не успя да намери очартанията на истанбулската врата. 

Играчите на Димитър Димитров-Херо опитаха да натиснат съперника в неговата половина и това даде резултат в 65-ата минута, когато Марселиньо реализира за 1:2.

Голът внесе изпулс в играта на "орлите" и те продължиха да атакуват на скорост, но с пропуски се отчетоха Кешеру и Вандерсон.

В 73-ата минута Пластун стреля мощно от границата на наказателното поле, но Гюнок записа на сметката си брилянтно спасяване. Минута по-късно стражът на "Истанбул" отново се намеси решително и запази резултата непроменен.

В 78-ата минута и Ренан трябваше да демонстрира класа след два последователни удара на влезлия като резерва Мосоро. 

До края на срещата "Лудогорец" продължи да търси изравнително попадение, но така и не успя да стигне до точката.