на живо

Историята се повтори! Парагвай отново елиминира Бразилия с дузпи (ВИДЕО)

“Гуараните” са кошмарът на “селесао”

Getty Images

Парагвай победи Бразилия с 4:3 след изпълнение на дузпи в четвъртфинална среща от турнира Копа Америка. За последно двата тима се изправиха един срещу друг именно в тази фаза на надпреварата през 2011 година, като тогава „гуараните“ отново се оказаха непреодолимо препятствие за „селесао“, елиминирайки ги с 11-метрови наказателни удари.

Момчетата на Дунга започнаха отлично срещата и след няколко добри атаки откриха резултата. В 15-ата минута Дани Алвеш центрира в наказателното поле, топката стигна до Робиньо, който не сбърка и даде аванс на кариоките, 1:0. Парагвай се впусна напред в търсене на изравнителен гол, но до почивката защитата на Бразилия бе непробиваема.

Втората част започна с нови атаки на възпитаниците на Рамон Диас, които стигнаха до изравняване. В 72-ата минута защитникът на ПСЖ Тиаго Силва игра с ръка в наказателното поле при борба за висока топка и реферът без колебание посочи бялата точка. Дерлис Гонзалес хладнокръвно реализира дузпата и направи резултата 1:1.

До края на редовното време Бразилия и Парагвай пропуснаха по едно чисто положение и резултатът остана непроменен.

Стигна се до дузпи, в които парагвайците показаха по-здрави нерви. За Бразилия Евертон Рибейро и Дъглас Коста не успяха да отбележат, а за „гуараните” неточен бе единствено опитният Роке Санта Круз. Младият Дерлис Гонзалес се превърна в герой за своя тим, като вкара втората си дузпа в двубоя, за 4:3, и прати Парагвай на полуфинал. Там техен съперник ще бъде Аржентина. Другата двойка е Чили - Перу.

Така, мегасблъсъкът Аржентина - Бразилия, който всички очаквахме, няма да се състои.

Вижте най-интересното от мача: