на живо

Италианската прокуратура изследва наново 95 проби на "Лацио"

След съмнения за манипулирани резултати

Reuters

Прокуратурата в Италия е иззела 95 проби за COVID-19 и е наредила повторното им изследване във връзка с разследване на възможна измама, свързана с лаборатория Futura Diagnostica в Авелино, пишaт медиите на Апенините.

В тази лаборатория направените тестове на "Лацио" бяха с отрицателни резултати, докато в друга в Рим излязоха положителни. Властите се съмняват, че от Futura Diagnostica са манипулирали резултатите от пробите, за да могат футболистите на римските "орли" да играят в мачовете от първенството.

Снимка: Getty Images

Отборът на "Лацио" е заплашен от изваждане от Серия "А", след като от Италианската футболна федерация заподозряха погазване на здравните мерки, свързани с ограничаването на коронавируса.

До съмненията се стигна, след като трима футболисти на гранда от Рим - Чиро Имобиле, Томас Стракоша и Лукас Лейва дадоха положителни проби за коронавирус и затова не взеха участие в срещата срещу "Брюж" от Шампионската лига преди две седмици. Те обаче бяха на линия за двубоя от Серия "А" срещу "Торино" само четири дни по-късно - на 1 ноември, тъй като пробите им, взети в лаборатория Futura Diagnostica излязоха отрицателни. "Лацио" печели с 4:3, а Имобиле вкарва победния гол.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако "Лацио" се окаже виновен за нарушаване на протоколите, свързани с коронавируса, или пък се докаже, че отборът е манипулирал резултатите от тестовете, то тимът може да бъде наказан сурово с парична глоба или дори с изваждане от италианския елит.

Твърди се, че от "Лацио" не са информирали здравните власти, че Имобиле е дал положителен тест за COVID-19.

Резултатите на нападателя са от 26 октомври и 2 ноември. Въпреки това, се появяват два негативни теста с дати 30 октомври и 1 ноември.