на живо

Италия тресна Германия за място в топ 4 на европейското за младежи (ВИДЕО)

Мегасблъсъците Англия - Германия и Италия - Испания ще определят финалистите в Полша

Getty Images

С гол на Федерико Бернардески в 31-ата минута Италия победи Германия с 1:0 в последен мач от група "С" на европейското първенство по футбол за младежи до 21 години, което се провежда в Полша.

Успехът донесе първото място на "Скуадрата" в групата с 6 точки, като толкова има и тимът на Германия, който остана втори в подреждането. Бундестимът обаче също се класира за полуфиналите на шампионата като най-добър втори отбор от трите групи за сметка на Словакия и Португалия.

Снимка: Getty Images

Срещата в Краков между Италия и Германия се разви напълно по вкуса на играчите на Луиджи ди Биаджо, които не позволиха на съперника си да отправи нито един точен удар към вратата на Джанлуиджи Донарума. 

В същото време Бернардески успя да се възползва от много груба грешка в защитата на Бундестима при изнасянето на топката и останал очи в очи с вратаря на "Кайзерслаутерн" Юлиян Полешек нямаше проблеми да вкара.

Очертават се мегасблъсъци на полуфиналите на европейското първенство. Англия ще се изправи срещу Германия, а Испания срещу Италия.