на живо

Италия и Швейцария оставиха всичко за последния момент. Манчини се надява на силен мач на България

Двата тима не се победиха в квалификациите за световното първенство в Катар

Reuters

Без победител завърши един от ключовите мачове в групата на България за класиране на световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. Италия и Швейцария не излъчиха победител в Рим. Равенството 1:1 пък завърза допълнително интригата, а двата тима оставиха всичко за последните си мачове в понеделник (15 ноември).

Головете в мача на "Олимпико" вкараха Силван Видмер в 11-ата минута за Швейцария и Джовани Ди Лоренцо в 36-ата минута за домакините. В края на мача Жоржиньо получи възможност да изпълни дузпа, но не успя да донесе победата на Италия.

Снимка: Reuters

Така и двата тима са с по 15 точки преди последните си мачове. В понеделник Италия гостува на Северна Ирландия, а Швейцария е домакин на България.

При победи и на Италия, и на "кръстоносците" важна ще бъде головата разлика. В момента тя е +11 за "Скуадрата" и +9 за Швейцария. 

Снимка: Reuters

"Стана сложно, но ние имаме 2 гола преднина. Отиваме в Северна Ирландия за да покажем нашата игра. И се надяваме България да има ден срещу Швейцария", заяви селекционерът на Италия Роберто Манчини на пресконференцията след мача.

Снимка: Reuters