на живо

Ивайло Йорданов: Ще направим всичко, за да продължим (ВИДЕО)

Утре "Берое" гостува на финландския ХИК в среща-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа

Треньорът на "Берое" Ивайло Йорданов говори на традиционната пресконференция преди мача от Лига Европа срещу ХИК Хелзинки като гост.

Йорданов сподели мнението си за предстоящия двубой пред журналистите преди официалната тренировка на стадион "Сонера", която се провежда в часа на срещата утре. Мачът ХИК Хелзинки - "Берое" е утре от 19:00 часа.

"Очакваме един труден мач с оглед на това, че в Стара Загора ХИК постигна добър резултат и са фаворит в утрешния двубой. Ние не сме се предали и ще направим всичко възможно да постигнем един добър резултат и да продължим", каза Йорданов.

"Не ни изненада нищо. Нямахме толкова късмет, колкото очаквахме. Естествено във футбола не е до късмет, а до възможности. ХИК използва едно невнимание в нашата отбрана и отбеляза гол. Опитахме след това да изравним и победим. С оглед на турнирния резултат ХИК постигна това, което искаше и взе добър резултат", обясни той.

"Ние наблюдавахме отборът на ХИК. Знаехме кои са силните и слабите им страни. Тактиката, която търсихме за мача е да отбележим първи, а не да догонваме в резултата. Знаем, че ХИК е изключително стойностен отбор, който всяка година играе в Европа независимо дали в Лига Европа или в Шампионската лига, където беше преди време. Знаехме силните и слабите им страни и се опитахме да използваме слабостите, но този гол обърка малко нещата. Те бяха дошли за добър резултат, постигнаха го, но ние няма да се предадем и ще направим всичко възможно да продължим утре", допълни треньорът.

"След първия мач се подготвихме целенасочено за този двубой. Тактиката, която ще изберем за утре не бих желал да я коментирам тук, тя ще бъде споделена с играчите", каза още Йорданов.

"В момента играем само за Лига Европа. Нашето първенство не е започнато. Това е още един фактор, в който ХИК има предимство. Обиграват си отбора повече. Ние играем само за Лига Европа. Надявам се да видим още по-добро лице на "Берое". Това е работа на целия треньорски щаб - с всеки следващ мач да ставаме по-добри и по-добри, и футболистите да изпълняват всички изисквания на треньорския щаб. Искаме "Берое" да става по-силен и по-силен", завърши Йорданов.

Тагове:

берое хик