на живо

Ивайло Петев: Аз поемам вината за загубите от Италия и Норвегия (ВИДЕО)

Светослав Дяков: Ние трябва да понесем отговорността..За мен треньорът работи добре

bTV

Ивайло Петев говори след завръщането на отбора от Италия, където националите претърпяха поредна загуба – с 0:1 от "адзурите". Петев каза, че е готов да напусне поста още след 10 минути, ако е причината за неуспехите.

„Двата мача ги загубихме. В единия играхме много слабо, много страхливо. В другия се опитахме да изглеждаме малко по-различно. И в двата мача допуснахме елементарни голове – тук с Норвегия и при дузпата, която направихме срещу Италия.. Всички сме виновни. Тук не трябва да бягаме от отговорност. На първо място аз, защото съм селекционер. Не съжалявам, че включих футболисти с по-малко игрови минути. Ако вие ми кажете кои да извикам, ще се съглася с вас. Нямаме други. Стоя зад моя списък. Това е мой избор, имам вяра в абсолютно всички. Някой се представи добре, някой – не. Като не играеш всяка седмица, е нормално да губиш игрови ритъм, но нямаме други. Моят договор е за три години. Моят договор не е проблем. Ако аз съм причината, не утре, а още след 10 минути си тръгвам. Ще търсим още футболисти, нови момчета,” заяви Петев.

По повод намеците на Красин Кръстев, че двубоят с Норвегия е бил уреден Петев каза:  „Всеки може да дава изявления, аз не смятам, че това е истина.“

Пред медиите, освен селекционерът Ивайло Петев, говори и капитанът Светослав Дяков. „Когато не върви един отбор, значи трябва да има промени. И най-вероятно във футболистите, защото може би не играем добре, може би други момчета трябва да получат шанс, нямам идея. Все пак това е моето мнение. Треньорът решава кого да извика, но когато не вървят нещата най-виновни сме ние, които играем. Така че ние трябва да си понесем отговорността. Аз за треньора нищо лошо не мога да кажа, тъй като за мен той работи добре. Наистина трябва да продължим да работим и който идва в националния отбор да се раздава на 100%. Грешки винаги ще има и ще продължава да има, но трябва да даваш всичко от себе си”, каза полузащитникът на Лудогорец, който отказа да коментира ръководството на БФС и думите им, че футболистите трябва да поемат изцяло вината за провала.