на живо

Ивайло Петев: Имам в главата си стратегия за двубоя.. Защо да не бием Италия? (ВИДЕО)

Националите заминаха за Палермо, Дяков и Александров също говориха пред медиите

bTV

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев изрази увереност във възможностите на своите възпитаници. Той е оптимист за предстоящото гостуване на Италия.

"Нужно е да излезем смело, да се опитаме да се надиграваме, да търсим нашите шансове и каквото стане. Защо да не бием Италия?", попита Петев, показвайки, че България излиза за победа срещу именития си съперник.

"Гледах на запис мача на италианците с Малта. Имам в главата си стратегия за двубоя", увери той. "Трябва да коригираме много неща от срещата с Норвегия. Много е важно футболистите да мислят с главите си, а не с краката си", добави бившият старши треньор на Лудогорец.

Изказвания преди мача със „скуадра адзура” направиха и Светослав Дяков и Михаил Александров.

Капитанът на националния отбор Светослав Дяков обеща, че мачът с Норвегия е в миналото и в Сицилия България ще покаже един по-различен облик. "Настроението не е много приятно. Но отиваме да изиграем един добър мач и да покажем, че можем да играем", довери халфът преди излитането за Палермо.

Михаил Александров пък в реалист: "Надяваме се на изненада. И все пак не трябва да забравяме, че това е Италия.."Кошмарът с Норвегия ще ни преследва дълго. Въпреки това трябва да се стегнем и да направим силен мач в Италия".