на живо

Иван Боянов е трети, а Флорина Иванова четвърта в света

Огромен успех за спортната редакция на bTV

Спортните репортери на bTV Флорина Иванова и Иван Боянов постигнаха огромен успех. След като преди няколко седмици стана ясно, че двамата са сред петте най-добри млади репортери в света за 2019 година в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS), тази вечер бе обявено и крайното класиране.

Иван Боянов влезе в призовата тройка в категорията за най-добър млад репортер на планетата под 30-годишна възраст с документалния филм от поредицата bTV Репортерите "Кралят отвъд нулата", посветен на историческата защита на световната титла в ледени води на легендарния плувец-маратонец Петър Стойчев в далечен Мурманск.

В града зад Северния полярен кръг репортерът ни се престраши и скочи сам в ледените води по примера на носителя на 15 Световни купи в плувния маратон.

Гледайте филма "Кралят отвъд нулата" тук: 

Флорина Иванова се нареди на четвърто място с друг документален филм на спортната редакция – "Мисия "Златно момиче". Лентата също е част от bTV Репортерите, а в нея, в рамките на седмица, от първо лице и наравно с гимнастичките, Флори тренира и спазва режим по време на лагера им на Спортпалас във Варна.

Гледайте филма "Мисия "Златно момиче" тук:

Освен това Флорина Иванова попадна и в топ 30 в света при документалните филми на спортна тематика. 

Само още един българин попадна сред най-добрите в професията. Това е фотографът от агенция LAP.BG Любомир Асенов. 

Близо 2000 номинации от 125 страни от целия свят участваха в тазгодишната класация на AIPS. 

Тагове: