на живо

Иван Цветков сломи "Монтана" в края

"Пирин" с пълен обрат срещу последния в Първа лига

Lap.bg

"Пирин" победи като гост "Монтана" с 2:1 на стадиона в Ловеч в мач от 21-ия кръг на Първа лига. В герой за гостите се превърна 37-годишният Иван Цветков, който отбеляза победното попадение няколко минути преди последния съдийски сигнал.

Мачът започна вяло, като до 10-ата минута нямаше голови положения пред нито една от двете врати. Първото дойде минута по-късно, когато Стивън Петков бе изведен сам срещу вратаря на благоевградчани, нанесе удар, но Благой Макенджиев се справи отлично и спаси.

Все пак "Монтана" успя да поведе в резултата в 14-ата минута. След добра комбинация между Петков и Даниел Генов, последният успя да отправи удар и даде преднина на домакините.

Последваха силни минути за "орлетата", които успяха да вземат превес в играта. Първо Юлиан Попев нацели напречната греда, а впоследствие шансове за гол пропиля Даниел Младенов, а вратарят на "Монтана" Евгени Александров се намеси убедително в няколко ситуации. До края на полувреме пропуски за "Монтана" пък направи юношата на "Левски" Стивън Петков.

Втората част започна ударно за гостите. В 58-ата минута отново гредата попречи на "Пирин" да вкара, след като удар с глава на Станислав Костов първо нацели стълба, а след това излезе в аут.

3 минути по-късно "Пирин" изравни. Даниел Младенов бе точен след хубаво подаване на Станислав Костов. Натиска на гостите даде резултат и те стигнаха до пълен обрат в срещата. В 86-ата минута 37-годишният Иван Цветков, който влезе като резерва, даде преднина на "Пирин" след добра комбинация със Станислав Костов. Гостите успяха да удържат аванса си до края на срещата и се поздравиха с победата.

С този успех "Пирин" запази 9-ата си позиция в класирането, след като по-рано през деня "Славия" ги задмина, макар и за кратко. "Монтана" пък остава на дъното с едва 9 точки.