на живо

Иван Иванов: Господинов ще се качи и на по-високо стъпало (ВИДЕО)

"Част от момчетата "прегоряха" в Хърватия" ,заяви треньорът на националния отбор по вдигане на тежести

bTV

Олимпийският шампион от Барселона 1992 г. и настоящ треньор на националния отбор по вдигане на тежести - Иван Иванов, оцени високо спечеления сребърен медал от Васил Господинов в категория до 105 кг на европейското първенство в Сплит, Хърватия.

Четирикратният световен шампион (1989, 1990, 1991 и 1993 г.) предначерта светло бъдеще за родния щангист, който се нареди втори в двубоя, а освен това спечели и два бронзови медала в отделните движения.

"Оценката за Господинов е повече от задоволителна, бих казал отлична, с оглед на това, че той постигна и резултатите, които беше постигал на тренировка. Можеше и още малко, но още е млад и мисля, че след време ще постигне по-добри резултати и ще се качи на по-високо стъпало на стълбичката", заяви Иванов специално за bTV минути след успеха на неговия състезател.

Той разкри, че скандалите с наложената глоба на българската федерация за употреба на допинг са повлияли на тренировъчния процес в националния отбор, а част от състезателите са "прегорели" по време на европейското първенство.

"От два месеца тренираме спокойно след като излезе делото в Лозана. На фона на всичко това, което претърпяхме през миналата година можехме доста по-добре да се представим, но част от момчетата "прегоряха" и това допринесе за техния негативен резултат на състезанието. Конкуренция ни правеха доста силни състезатели в първата петица или седмица - с изравнени възможности, естествено изпъкваха и отделни личности. Много силно първенство за това, което се случва през годините. Опроверга се мнението, че европейското първенство след олимпийски игри е слабо", заяви Иванов.

Още от треньора на българските щангисти, вижте във видеото: