на живо

Иван Петков напусна женския национален отбор по волейбол (ВИДЕО)

Все още не е ясно кой ще го наследи на поста

Иван Петков напусна женския национален отбор по волейбол (ВИДЕО)

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков напуска поста си. Това обявиха от федерацията на своята официална страница. Специалистът е споделил, че има други планове за бъдещето си. Той е уведомил за тях президента на федерация Любомир Ганев.

"За мен националният отбор не е затворена страница, но понякога нещата са такива каквито са в момента. Решението ми да напусна в този момент не беше никък лесно, дори пътувайки за срещата с президента на федерацията – не бях сигурен, че трябва да го направя.", коментира Петков пред bTV.

Снимка: CEV

"Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години. Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на европейската златна лига и европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него", каза Ганев.

В момента Петков е треньор на украинския първенец "Прометей", с който се класира за Шампионската лига. Слуховете го пращат начело на местния национален отбор. 

"Искам сега да се концентрирам върху работата ми в клуба. Още след първата година, откакто съм в националния отбор, имам други предложения. И сега съм имал предложения, но причината не е това. Причината е съвсем различна.", заяви специалистът.

Снимка: Lap.bg

Петков застана начело на България през февруари 2018 г. Под негово ръководство "лъвиците" триумфираха два пъти с титлата в Златната лига - през 2018 и 2021 г. През 2019 г. тимът завърши на осма позиция на европейското първенство, а през настоящата година стана девети.

Все още не е ясно кой ще наследи Петков на поста. 

Снимка: Lap.bg

До края на месеца трябва да бъде оповестено и решението за селекционер на мъжкия национален тим. В момента начело на "лъвовете" е Силвано Пранди.