на живо

Иван Ракитич се завърна в "Севиля"

Хърватинът се разделя с "Барселона" след шест сезона

Иван Ракитич се завърна в "Севиля". Хърватският халф отново ще играе на "Рамон Санчес Писхуан" шест години след напускането си в посока "Барселона".

Договорът на Ракитич с андалусийците е до лятото на 2022-а година, като се твърди, че "блаугранас" ще получат 10,5 млн. евро за трансфера му. 9 милиона от тях ще бъдат под формата на бонуси.

При първия си престой в "Севиля" между 2011 и 2014 г. 32-годишният халф записа 149 мача, отбеляза 32 гола и направи 41 асистенции. Той бе капитан на тима при спечелването на Лига Европа през 2014 г.

Ракитич имаше желание да се завърне в града, в който се запознава с жена си Ракел Маури. Той прави сериозен финансов компромис, за да стане отново част от андалусийците.

Трансферът се осъществява и след един много труден за него сезон в "Барселона". При вече бившите треньори на каталунците - Ернесто Валверде и Кике Сетиен игровото време на Ракитич драстично намаля.

Освен хърватина, през това лято Хулен Лопетеги подсили състава си и с Оскар Родригес от "Реал" Мадрид.

Наскоро "Севиля" спечели за шести път трофея в Лига Европа и на 24 септември ще спори с "Байерн" Мюнхен в Будапеща за Суперкупата на Европа.