на живо

Иван Савидис: Извинявайте! Исках да предпазя феновете на ПАОК!

"Не съм заплашвал никого!", заяви бизнесменът в първото си изявление след нахлуването

paokfc.gr

Собственикът на гръцкия футболен тим ПАОК - Иван Савидис, се извини за поведението по време на дербито с АЕК. В края на мача той нахлу на терена въоръжен, като според реферите е отправял смъртни заплахи. 

Самият бизнесмен и депутат в руската Дума отрече да е сплашвал длъжностите лица и за първи път излезе с официално изявление, след като беше обявен за национално издирване. То бе публикувано в официалния сайт на ПАОК.

"Искам да понеса извинение на всички фенове на ПАОК, футболните привърженици от Гърция и световната футболна общественост.

Много съжалявам за случилото се. Нямах право да излизам на терена по такъв начин.

Емоционалната ми реакция бе предизвикана от състоянието на футбола в страната и всички не-футболни фактори, които доведоха до развоя на ПАОК-АЕК - действията на съдиите и делегата, прекъсването на срещата, протестите и влизането на хора от щабовете на терена.

Всичко това можеше да създаде нестабилна ситуация и влизането ми на терена бе единствено с цел да я предотвратя, както и да защитя десетките хиляди фенове на ПАОК от провокации и сблъсъци, които можеша да завършат с човешки жертви.

Нямах намерение да влияя на противниковия отбор или на реферите. Със сигурност не съм заплашвал никого!

За съжаление, както аз, така и моето семейство и колеги, бяхме заложници на не-футболни обстоятелства.

Ще продължим да се борим с неспирните атаки, които идват от всички нива. Надявам се на справедлив футбол, справедлив процес и от тук нататък да печелим битките по терените, а не в съда.

Още веднъж са извинявам!"

Вчера (12 март) гръцките власти издадоха заповед за ареста на Савидис. Той обаче така и не бе прибран в ареста. Очаква се днес да му бъде повдигнато обвинение от прокуратурата в южната ни съседка.